parcurs II

parcurs II

7.07-27.08

Galeria INSPIRATIO Curtea Honterus 8 la etaj, Brașov

Expoziția Parcurs II a lrinei Neacșu pro­pune, la a doua oprire de parcurs în Brașov, dupa vernisare în București, un dialog creativ Irina Neacșu și George Roșu, Aceasta este o expoziție-parcurs în cadrul căreia proiecul colaborativ apare ca o capsula-dialog prin care se interoghează procesele creative din spatele universului artei botanice. Dimensiunea botanică sur­prinsă stil arhitectural este completată și îmbogățită prin intervențiile creative sem­nate de George Roșu, Astfel, sâmburii, nucile, ghindele și semințele surprind pei­sajul ca pe o piesă cinetică, mintea fiind cea care î1 definește și transformă. Alături (poate) doar de memorie.

Completând acestă serie de lucrări inter­disciplinare, traseul expozițional prezintă procese de investigare și chestionează pei­saje emoționale prin intermediul unor elemente personale, precum caiete de schițe ale lrinei, plante presate, colaje sau lu­crări de mari dimensiuni realizate în ulei și completate cu snapshots din traseele și explorările pe care aceasta le-a făcut în natură.

Parcurs este așadar un proiect expozițion­al ce aduce aminte de un atelier deschis. Expoziția a fest dezvoltată plecând de la parcursul creativ al lucrărilor botanice dez­voltate de către Irina Neacșu în urma unor gesturi active de plimbare, traversare, în­cercare și este prima dintr-o serie de proiecte culturale colaborative pe care Irina Neacșu își propune să le dezvolte în perioada următoare din dorința de a susține și de a genera proiecte și lucrări co-create în urma unor dialoguri cre­ative multidisciplinare. Maria Neneciu, The Institute

Share this post


Buy tickets