Fericit cel care se lasă purtat de poveștile zidurilor străvechi, ale frescelor și arcadelor, ale vieții pe care au trăit-o, cu înțelesurile ei și ale lor, cei dinaintea noastră. Spiritul unui loc încărcat de istorie e cel care ne inspiră, ne îndeamnă la reflecție și descoperire. Iar când totul este însoțit de muzică, se creează și poarta pe care intră bucuria.

Biserica Neagră este un monument emblematic pentru Brașov, ba chiar mai mult, pentru România. Să ajungi la Biserica Neagră înseamnă că ai făcut cunoștință cu însuși simbolul cetății medievale Brașov. Aici te așteaptă diferite tipuri de ghidaje, mai lungi sau mai scurte, personalizate pentru diferite tipuri de public (familii, firme, copii, persoane cu nevoi speciale), ghidaje tematice (prezentarea arhitecturii, colecția de covoare otomane, confesiune și credință, colecția de veșminte istorice, prezentarea orgii), ghidaje „backstage” (prezentări ale diverselor proiecte de restaurare și conservare), dar și întâlnirea cu ceea ce noi numim „Invitatul profesionist” – un specialist din alt domeniu decât al artei sau istoriei, care vorbește despre diferite perspective asupra Bisericii Negre.

Concertele de orgă sunt bine-cunoscute pasionaților și cunoscătorilor muzicii și sunt, în același timp, descoperiri pentru cei care se află pentru prima dată la noi, precum și mult-așteptate momente pentru cei care le-au gustat măcar o dată și se întorc aici special pentru ele.

Evenimente

Vești bune: se apropie sezonul concertelor 2023, în Biserica Neagră

Ce poate fi mai frumos decât să asculți muzica marilor compozitori într-un monument arhitectural unic? Concertele de la Biserica Neagră sunt experiențe de neuitat. În acest an, vă oferim atât concertele de orgă din cadrul sezonului estival de vară al Festivalului ORGAN NIGHTS, cât și concerte extraordinare care vor cuprinde coruri și soliști din țară și din străinătate.

Ediția cu numărul 71 a concertelor de orgă

Concertele Organ Nights din Biserica Neagră vor debuta în 27 mai și epiloga în 7 octombrie. Sezonul estival de orgă se bucură de o tradiție neîntreruptă  din anul 1953. De atunci au avut loc mai mult de 4000 concerte de orgă în Biserica Neagră.

În acest an, concertele vor avea loc în zilele de sâmbătă, de la ora 18.00, cu o durată de aproximativ 60 de minute. În repertoriul celor 20 de concerte vom găsi compozitori din toate epocile – un repertoriu croit pe posibilitățile oferite de cele 4 instrumente din Biserica Neagră.

Aceste concerte sunt parte integrantă a conceptului INSPIRATIO by History & Music, un concept lansat în anul 2020 de către Biserica Neagră, care are misiunea ocrotirii și punerii în valoare a patrimoniului acestui monument. Cu fiecare participare, publicul își aduce contribuția la păstrarea moștenirii valoroase, printre care restaurarea și conservarea unor obiecte deosebite, reparații, acordaj și întreținere a orgilor, dar și la creșterea ofertelor cultural-istorice pentru publicul larg.

Costul unui bilet pentru concertele sezonului estival de orgă este de 25 lei, copiii până în 18 ani beneficiind de gratuitate. Costul pentru biletele concertelor extraordinare variază între 30 și 50 lei, iar copiii beneficiază în cazul biletelor de 30 lei de o reducere.

Pentru concertele extraordinare, vânzarea biletelor va începe cu 10 zile înainte de eveniment, iar pentru concertele Festivalului ORGAN NIGHTS, biletele se pot achiziționa începând cu ziua de luni a săptămânii în care se desfășoară fiecare concert, de la casa de bilete aflată în incinta magazinului INSPIRATIO gift studio și online pe www.booktes.com.

Găsiți mai jos programul concertelor și biletele online pentru fiecare eveniment din stagiune.

Vă așteptăm la concert!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Data Artiști Bilete Online Booktes
27.05.23 Josef & Susanne Miltschitzky (Germania) https://booktes.com/bilet/organ-nights-josef-susanne-miltschitzky-ottobeuren-la-biserica-neagra
03.06.23 Steffen Schlandt (Brașov) https://booktes.com/bilet/organ-nights-steffen-schlandt-la-biserica-neagra
10.06.23 Fernanda, Emil și Dan Racoveanu (București) https://booktes.com/bilet/organ-nights-fernanda-emil-si-dan-racoveanu-la-biserica-neagra
17.06.23 Renée Anne Louprette (SUA) https://booktes.com/bilet/organ-nights-renee-anne-louprette-la-biserica-neagra
24.06.23 Clasă de orgă a Facultății de Muzică Timișoara, prof. Cristina Struța https://booktes.com/bilet/organ-nights-clasa-de-orga-a-facultatii-de-muzica-timisoara
01.07.23 Ursula Philippi (Prejmer) https://booktes.com/bilet/organ-nights-ursula-philippi-la-biserica-neagra
08.07.23 Erzsébet Windhager-Geréd (Austria) https://booktes.com/bilet/organ-nights-erzsebet-windhager-gered-la-biserica-neagra
15.07.23 Balázs Szabó (Ungaria) https://booktes.com/bilet/organ-nights-balazs-szabo-la-biserica-neagra
22.07.23 Amalia Erdős (Cluj) https://booktes.com/bilet/organ-nights-amalia-erdos-la-biserica-neagra
29.07.23 Erich Türk (Cluj) https://booktes.com/bilet/organ-nights-erich-turk-la-biserica-neagra
05.08.23 Alexandru Catău (Franța) https://booktes.com/bilet/organ-nights-alexandru-catau-la-biserica-neagra
12.08.23 Alen Kopunović Legetin (Croația) https://booktes.com/bilet/organ-nights-alen-kopunovic-legetin-la-biserica-neagra
19.08.23 Eckart Schlandt (Brașov) https://booktes.com/bilet/organ-nights-eckart-schlandt-la-biserica-neagra
26.08.23 Eduard Antal (București) https://booktes.com/bilet/organ-nights-eduard-antal-la-biserica-neagra
02.09.23 Noémi Miklós (Cluj) https://booktes.com/bilet/organ-nights-noemi-miklos-la-biserica-neagra
08.09.23 Paul Cristian (Brașov) https://booktes.com/bilet/organ-nights-paul-cristian-la-biserica-neagra
16.09.23 Klaus Dieter Untch (Brașov) https://booktes.com/bilet/organ-nights-klaus-dieter-untch-la-biserica-neagra
23.09.23 Brita & Jürg Falch Leutert (Sibiu) https://booktes.com/bilet/organ-nights-brita-jurg-falch-leutert-la-biserica-neagra
30.09.23 Anneke Brose (Germania) https://booktes.com/bilet/organ-nights-anneke-brose-la-biserica-neagra
07.10.23 Geanina Sălăgean (București) https://booktes.com/bilet/organ-nights-geanina-salagean-la-biserica-neagra
14.10.23 Garai Zsolt (Oradea) https://booktes.com/bilet/organ-nights-garai-zsolt-la-biserica-neagra
21.10.23 Închiderea festivalului https://booktes.com/bilet/organ-nights-inchiderea-festivalului
Buy tickets