Știm cu toții că, vrem, nu vrem, ceea ce facem ne transformă, fie și subtil, poate inobservabil la început. La fel se-ntâmplă și cu ceea ce gândim și simțim. Din acest motiv, am creat evenimente care să le facă plăcere celor care iau parte la ele, să-i bucure și să-i inspire, aducându-i în acest fel mai aproape de ei înșiși, dându-le acea relaxare care presupune și reflecție și care îmbogățește creativitatea.

Bineînțeles, festivalurile și concertele pe care le organizăm se încadrează perfect și în această categorie a evenimentelor. Dar am gândit și alte evenimente pentru a ne surprinde sau, de ce nu, chiar a ne uimi vizitatorii. Avem de oferit, în cafeneaua noastră, videoproiecții pe tema istoriei Bisericii Negre, a clădirilor de patrimoniu, pe care comunitatea noastră le conservă și le restaurează, pentru a le lăsa în condiții excelente generațiilor viitoare. Evenimentele de acest tip se numesc „Five o’clock black tea”, pentru că presupun discuții interactive, la un ceai, între participanți, iar cine preferă cafeaua sau sucul natural are aici o ofertă minunată și extrem de variată.

De asemenea, organizăm Historytelling, adică „Date night pentru părinți”, noi asigurând supravegherea copiilor, dar și ghidaj de specialitate, cafea etc. Un alt eveniment sub cupola Historytelling este „Povești și miresme”, unde facem prezentări de istorie culturală, legată de Biserica Neagră, dar și mici degustări. Iată și temele pe care le propunem în cadrul acestor evenimente: „Evul Mediu, epocă întunecată?”, „Lumea orientală la Brașov”, „Moda nouă la Brașov, în secolul al XVIII-lea”, „Umorul și gusturile reformatorilor”.

Târgurile pe care le organizăm în curtea Liceului Honterus sunt unele dintre cele mai iubite evenimente ale noastre și se desfășoară de Mărțișor, de Paști, de Crăciun, la ele luând parte o mulțime de artizani transilvani și un public foarte numeros și întotdeauna entuziast.

evenimente inspiratio
Cumpără bilete