Politica de Confidențialitate

  1. INTRODUCERE

Tratăm cu seriozitate și responsabilitate confidențialitatea datelor cu caracter personal, iar securitatea acestora reprezintă o prioritate pentru noi.

De aceea, ne angajăm să respectăm noile reguli impuse de Regulamentul european nr. 2016/679, denumit „Regulamentul” (completat prin legea 190/2018), în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Prin intermediul prezentei politici explicăm ce date cu caracter personal prelucrăm, cum le colectăm, cum le folosim și, mai ales, cum protejăm aceste date.

De asemenea, vă informăm și asupra drepturilor de care beneficiați și vă ghidăm cu privire la modalitatea de exercitare a acestora.

2. DESPRE NOI

S.C. SK – HG DIENSTE S.R.L. este o persoană juridică română, cu sediul social în Mun. Brașov, Curtea Johannes Honterus, nr. 8, CUI RO 39808380, J08/1979/2018.

Reprezentantul legal al societății este Frank-Thomas Ziegler și poate fi contactat la adresa Curtea Johannes Honterus, nr.8, 500025 Brașov, precum și la adresa de e-mail frank.ziegler@biserica-neagra.ro.

Din punct de vedere al Regulamentului EU 679/2016, S.C. SK – HG DIENSTE S.R.L. este operator de date cu caracter personal și are desemnată ca persoană responsabilă pe Frank-Thomas Ziegler, ce poate fi contactat:

  1. CE DATE COLECTĂM ȘI CUM LE COLECTĂM

Utilizăm doar acele informații strict necesare și relevante pentru afacerea noastră și pentru nevoile dumneavoastră de consumator și le colectăm prin intermediul site-ului nostru, care este găzduit și administrat în România.

Intrăm în posesia datelor dumneavoastră, în principal ca urmare a faptului că dumneavoastră optați să ni le dezvăluiți în mod voluntar, dar și prin captare automată, la momentul accesării paginii noastre, ca urmare a utilizării de tehnologie și programe informatice specifice.

Deși puteți vizita site-ul nostru fără a fi nevoiți să vă dezvăluiți identitatea, puteți să ne furnizați în mod direct datele dumneavoastră personale atunci când folosiți:

  1. Formular de comandă

Pentru a cumpăra produse și/sau servicii de la noi.
Datele dumneavoastră referitoare la nume și prenume, adresa de contractare și facturare, e-mailul și telefonul, le folosim cu scopul de a vă prelua și prelucra comanda și pentru a comunica cu dumneavoastră, în cazul intervenirii unor situații neprevăzute.

În situația în care nu sunteți de acord să ne dezvăluiți aceste informații solicitate, este posibil să nu vă putem onora comanda de produse/servicii.

  1. Formular de newsletter

Disponibil în paginile: https://inspiratio.ro/ și în toate paginile din site.
Prin intermediul acestuia, vă transmitem materiale de marketing și publicitate, folosind datele dumneavoastră de identificare.
Datele colectate:

  • E-mail.

Captarea automată de date se realizează prin intermediul:

  • tehnologiei cookie; cookie reprezintă un fragment de informație transmisă din pagina web, salvată de browser pe hard diskul calculatorului dumneavoastră și pe care noi o putem accesa ulterior. Acesta reține informații statistice, necesare unei pagini web pentru a personaliza sesiunea de navigare (ex. prin afișarea unor imagini dinamice cu produse de interes,) precum pagini web vizitate anterior, descărcările făcute, furnizorul de internet utilizat, țara de origine a vizitatorului site-ului.

Cele mai obișnuite cookie-uri sunt:

  • Tehnice: ne sunt absolut necesare, pentru a ne asigura de eficiența site-ului din perspectiva tehnică;
  • Funcționale: memorează alegerile dumneavoastră și ne ajută să îmbunătățim experiența dumneavoastră de shopping pe site-ul nostru;
  • De performanță: ne ajută să măsurăm performanța site-ului, utilizând informații despre modul în care vizitatorii navighează în site;
  • De redirecționare: ne ajută să plasam anunțuri publicitare în alte pagini web pe care le folosiți;
  • Plug-in de social media: pentru a ne conecta clienții la diferite canale social-media.

Colectăm și prelucrăm datele furnizate de tehnologia cookie doar dacă ne permiteți acest lucru.

  • fișierele jurnal de servere web standard ne oferă informații statistice referitoare la numărul de vizitatori și ne permit să evaluăm capacitatea tehnică a paginii noastre.

Prin intermediul acestora, colectăm câteva informații referitoare la adresa de IP, însă acestea nu sunt în măsura să vă identifice în mod direct, ci să ne ofere date statistice în legătură cu traficul pe pagină.

Google Analytics

Pagina noastră de internet utilizează serviciul de analiză web „Google Adwords/Analytics“ al societății Google Inc., în scop statistic.

Această pagină de internet utilizează Google Analytics, un serviciu de analiză a web-ului pus la dispoziție de Google, Inc. („Google”), care, la rândul său, utilizează cookies. Informația generată de cookie despre modul dumneavoastră de utilizare a site-ului va fi transmis și stocat pe serverele Google din SUA.

În cazul în care anonimizarea adresei IP este activată, IP-ul dumneavoastră va fi scurtat în spațiul statelor membre al Uniunii Europene sau a altor terți membrii ai Spațiului Economic European. Doar în cazuri excepționale, adresa IP întreagă va fi transmisă către un server Google în SUA și scurtată acolo. Anonimizarea IP este activată pentru acest site. Google va folosi această informație în numele operatorului acestui site pentru scopul evaluării utilizării dumneavoastră a site-ului, va genera rapoarte despre activitatea pe site pentru operatori de pagini web și le va furniza și alte servicii legate de activitatea site-ului și utilizarea internetului.

Adresa IP pe care o transmite browser-ul dumneavoastră nu va fi asociată cu alte date deținute de către Google. Puteți refuza utilizarea cookie-urilor, prin selectarea setărilor adecvate ale browser-ului dumneavoastră, însă în această situație s-ar putea să nu mai puteți utiliza toate funcționalitățile site-ului. Puteți, de asemenea, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor, prin descărcarea și instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dumneavoastră: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Pentru a fi de acord sau a vă retrage acordul privind prelucrarea automată prin intermediul programelor sau tehnologiilor mai sus menționate, setați această opțiune în cadrul mesajului de întâmpinare pe care îl primiți la accesarea site-ului / efectuați setările adecvate în browser-ul dumneavoastră. Pentru mai multe detalii, accesați politica noastră de cookies.

În cazul în care optați să navigați fără aceste tehnologii sau programe, unele funcțiuni sau caracteristici ale site-ului nu vor putea funcționa.

Dacă veți completa formularul postat în site și dacă acceptați utilizarea integrală a programelor și tehnologiilor de captare automată, vom colecta următoarele date:

  • date de identitate: nume și prenume;
  • date de contact: adresă e-mail, telefon;
  • date privind tranzacțiile comerciale: servicii  achiziționate de la noi;
  • date tehnice: date de conectare, inclusiv IP, sistemul și platforma de operare, identificare browser, locația, tehnologii folosite pe dispozitivele utilizate pentru accesarea site-ului;
  • date de utilizare: a site-ului web, a serviciilor noastre.
  1. SCOPUL COLECTĂRII și TEMEIUL JURIDIC

Colectăm informații ce conțin date personale sau tehnice în principal pentru:

  1. A ne îndeplini obligațiile contractuale asumate față de dumneavoastră (prelucrarea și răspunderea la cererile de ofertă).

Temeiul colectării este unul legal și necesar încheierii unui contract intre dumneavoastră și compania noastră.

  1. Îmbunătățirea serviciilor noastre și a experienței dumneavoastră de navigare pe site-ul nostru.

Pentru a realiza această activitate, ne întemeiem pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, dar suntem atenți și la respectarea drepturilor și libertăților dumneavoastră, astfel încât vă oferim posibilitatea facilă de dezabonare de la utilizarea programelor și tehnologiilor pe care le folosim în procesul de colectare și prelucrare date.

  1. Marketing direct

Ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dumneavoastră prealabil. Puteți să vă răzgândiți oricând, accesând butonul de dezabonare din cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi.

  1. Motive de securitate a infrastructurii noastre hardware și software.

Temeiul colectării și prelucrării în acest scop este atât unul legal, respectiv obligația de pază a bunurilor, cât și unul bazat pe interesul nostru legitim de a ne proteja afacerea.

În măsura în care vom folosi informațiile deținute în alte scopuri decât cele mai sus declarate, vă vom solicita în mod expres consimțământul și vă vom explica de ce noi drepturi beneficiați în această situație.

  1. IMPOSIBILITATEA/REFUZUL DE A NE FURNIZA ANUMITE DATE PERSONALE

În situația în care nu ne furnizați informațiile solicitate, este foarte probabil să nu puteți utiliza în parametrii normali site-ul nostru și, de asemenea, să nu putem accepta și prelucra solicitarea dumneavoastră, precum și să nu fim în măsura să vă furnizăm produsele sau serviciile de interes pentru dumneavoastră.

  1. UTILIZATORI

Datele dumneavoastră sunt folosite de S.C. SK – HG DIENSTE S.R.L. (https://inspiratio.ro) și nu vom distribui niciodată informațiile dumneavoastră cu caracter personal unui terț în alte scopuri decât cele descrise în prezenta Politică de confidențialitate.

Putem transmite informațiile dumneavoastră cu caracter personal partenerilor noștri de încredere, care sunt în măsura să ofere garanții în legătură cu securitatea și confidențialitatea datelor dumneavoastră și care procesează datele doar în conformitate cu instrucțiunile noastre.

Partenerii noștri sunt, în general, terți prestatori de servicii cu care colaborăm și care activează în domenii precum: servicii IT și mentenanță, găzduire baze de date intern și în cadrul UE, servicii de analiză comportamentală (Google Analytics,), contabilitate și fiscalitate, consultanță și asistență juridică, marketing, finanțare, publicitate, autorități publice.

  1. LOCUL STOCĂRII

Atât pagina de internet, cât și baza de date fizică și electronică conținând informații cu caracter personal sunt găzduite/stocate pe servere securizate din România.

În măsura în care vom transfera anumite date cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în state cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, vom lua măsuri pentru a vă proteja drepturile și interesele.

Transferurile vor fi protejate prin clauzele contractuale sau alte garanții, precum schemele de certificare, din care face parte și Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

  1. MASURI DE SECURITATE

Deși datele dumneavoastră sunt colectate în mediul online, o parte din acestea sunt stocate inclusiv pe suport de hârtie (ex. facturi).

S.C. SK – HG DIENSTE S.R.L. (https://inspiratio.rose preocupă în mod special și constant de implementarea unor măsuri eficiente de securitate, de natură să protejeze datele dumneavoastră cu caracter personal și să evite breșe de securitate, atât în ceea ce privește informația stocată on-line, cât și pe suport fizic.

Indiferent de modalitatea de stocare, datele dumneavoastră sunt păstrate în medii sigure, care beneficiază de măsuri de protecție la acces, utilizare, divulgare, modificare sau distrugere neautorizată.

De asemenea, am implementat măsuri speciale privind securitatea rețelei și a transferului de date, auditare și testare a infrastructurii, personal instruit, transfer de date în afara României realizat doar către entități ce pot asigura o protecție similară etc.

  1. PERIOADA DE STOCARE

În cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră pentru executarea unor obligații precontractuale/contractuale, vom stoca datele atât timp cât este necesar pentru executarea contractului și pentru o perioada ulterioară suplimentară.

În cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră în virtutea unei obligații legale sau în interes public, vom stoca datele atât timp cât este necesar pentru respectarea obligațiilor legale sau atât timp cât interesul este calificat ca fiind de utilitate publică.

În cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră pentru protejarea intereselor noastre legitime de afaceri, vom stoca datele până când ne veți solicita să ne oprim, cu excepția cazului în care vom putea demonstra că motivul pentru care colectăm și stocăm este prioritar față de interesele, drepturile și libertățile dumneavoastră.

În cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră în baza acordului dumneavoastră expres, vom stoca datele până la momentul la care ne veți cere să ne oprim.

Stocăm datele personale colectate prin formularul de solicitare ofertă timp de 12 luni.

Stocăm datele personale colectate prin formularul  de contact timp de 12 luni.

  1. AUTOMATIZAREA PROCESULUI DECIZIONAL

S.C. SK – HG DIENSTE S.R.L. (https://inspiratio.ro)  nu folosește procese automatizate care pot genera efecte juridice care vă privesc sau care vă pot afecta într-o măsura semnificativă.

Puteți cere oricând să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dacă decizia respectivă produce efecte juridice cu privire la dumneavoastră sau vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

Nu puteți beneficia de acest drept de opțiune dacă decizia luată ca urmare a prelucrării automate a datelor ne este necesară pentru a încheia sau a executa un contract sau dacă este permisă prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile tale.

Dacă ne-ați oferit consimțământul dumneavoastră cu privire la prelucrarea automată a datelor și apoi vă răzgândiți, vă puteți retrage oricând acest consimțământ, prin formularea unei cereri scrise, pe care să ne-o comunicați folosind datele menționate la rubrica de Contact din site.

  1. DREPTURI
  1. Dreptul la informare – aveți dreptul să știți dacă datele dumneavoastră personale sunt procesate; ce date sunt colectate, de unde sunt obținute și de ce, de cine sunt prelucrate, pentru ce perioadă și dacă aceste date fac obiectul unei prelucrări automate de natură să producă efecte juridice sau să vă afecteze în mod semnificativ.
  2. Dreptul de acces – aveți dreptul de a accesa, în mod gratuit și la intervale de timp rezonabile, datele colectate de la dumneavoastră/despre dumneavoastră. Aceasta include dreptul dumneavoastră de a solicita și de a obține o copie a datelor personale culese.
  3. Dreptul la actualizare/rectificare – aveți dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor dumneavoastră personale, care sunt inexacte sau incomplete.
  4. Dreptul de ștergere – în cazul în care v-ați retras consimțământul acordat, vă opuneți prelucrării datelor, prelucrarea nu este conformă cu prevederile Regulamentului sau nu mai este necesară pentru realizarea scopurilor în care datele au fost colectate și prelucrate, puteți cere ca datele dumneavoastră personale să fie șterse din înregistrările noastre.
  5. Dreptul de a restricționa procesarea – în cazul în care se aplică anumite condiții, aveți dreptul să restricționați procesarea datelor dumneavoastră personale.
  6. Dreptul de opoziție – în anumite cazuri, aveți dreptul să vă opuneți procesării datelor dumneavoastră personale, de exemplu, în cazul marketingului direct.
  7. Dreptul de opoziție în legătură cu prelucrarea automată – în situația în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt supuse unei prelucrări automatizate, inclusiv crearea de profiluri, care poate produce efecte juridice sau vă poate afecta într-o manieră semnificativă, sunteți îndreptățiți să ne solicitați să excludem datele dumneavoastră din orice proces decizional individual automatizat.
  8. Dreptul la portabilitatea datelor – aveți dreptul să obțineți datele dumneavoastră personale într-un format adecvat sau, dacă este posibil, prin transfer direct de la un procesator la altul.
  9. Dreptul de ajutor de la autoritatea de supraveghere – aveți dreptul să solicitați ajutorul unei autorități de supraveghere și dreptul la alte căi de atac, cum ar fi solicitarea de despăgubiri.
  10. Dreptul de a retrage consimțământul – aveți dreptul de a vă retrage în orice moment consimțământul. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării dinainte de retragerea acestuia.
  11. Dreptul de a depune o plângere – dacă vreți să faceți o sesizare în legătură cu modalitatea în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, vă invităm să ne contactați:
  • pe e-mail, la ziegler@biserica-neagra.ro;
  • prin poștă, la adresa: Curtea Johannes Honterus, nr.8, 500025 Brașov, în atenția RESPONSABILULUI PENTRU DATE PERSONALE.

Vă asigurăm că toate sesizările și plângerile dumneavoastră vor fi tratate cu seriozitate, profesionalism și deplină confidențialitate.

Dacă totuși aveți nemulțumiri în ceea ce privește modalitatea în care am răspuns sesizărilor dumneavoastră, vă puteți adresa autorităților ce dețin rol de control asupra activității noastre în materie de date cu caracter personal.

În România, această autoritate este reprezentată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ale cărei informații de contact sunt:

  • Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România
  • Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
  • E-mail: anspdcp@dataprotection.ro