Donații pentru refugiați posibile datorită Concertului de Ziua Europei din Biserica Neagră

Donații pentru refugiați posibile datorită Concertului de Ziua Europei din Biserica Neagră

Comunicat de presă

Concertul de Ziua Europei din Biserica Neagră – informații cu privire la veniturile încredințate Centrului Comunitar de Primire Refugiați, Brașov.

Ziua Europei a constituit un prilej de sărbătoare pentru Biserica Neagră, care a găzduit în data de 8 mai concertul extraordinar susținut de Corul Bach al Bisericii Negre și Ansamblul Vocal Crescendo din Paris sub conducerea lui Christian Ciucă.

Publicul a întâmpinat cu entuziasm prestația acestora alături de soprana Melinda Samson și de baritonul Dmytri Rusyniak. Interpreții au fost acompaniați la orgă de Steffen Schlandt.

Organizatorii acestui proiect muzical franco-român, Asociația Les Amis de Crescendo și Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov, cu sprijinul Institutului Cultural Român, Institutului Francez din România, Alianței Franceze Brașov și Agenției Consulare a Franței la Braşov, au hotărât de comun acord ca încasările obținute în urma concertului să fie donate Centrului Comunitar de primire refugiați din Brașov.

Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov aduce la cunoștință că suma obținută din vânzarea biletelor este în valoare de 27.500 de lei. De asemenea, parohia mulțumește Comunității Sașilor Brașoveni din Germania pentru generoasa donație de 1000 de euro și tuturor spectatorilor, ale căror donații au însumat înca 2022 de lei.

Toate câştigurile provenite grație acestui eveniment au fost înmânate în data de 27 mai de domnul Prim-preot Christian Plajer doamnei Andreea Vrînceanu, coordonatoarea Centrului Comunitar de Primire Refugiați Brașov. Cu ajutorul acestei donații, Centrul va avea posibilitatea de a oferi refugiaților asistență medicală sau juridică, consiliere, hrană, îmbrăcăminte, produse de strictă necesitate și transport la cazare.

Mulțumim tuturor celor care ați făcut posibilă această acțiune caritabilă prin participarea la eveniment.

Share this post


Cumpără bilete